Wie ben ik ?

Mijn naam is Caroline Devulder, geboren op 9 september 1986 in Gent. Na het behalen van het bachelor diploma ”Grafische en Digitale Media” ging ik aan de slag als art director bij Interaction-Connect S.A. Na 7 jaar ben ik daar gestopt en ben ik volledig voor mijn passie gegaan. Ik hou er van om allerlei onderwerpen te fotograferen, van de kleinste dingen in het leven tot de grootste monumenten. Indien ik tijd heb fotografeer ik ook voor stocksites zoals Shutterstock, Fotolia en dreamstime.

Ik ben vooral portret- en lifestyle fotograaf, maar vraag me niet om topmodellen te fotograferen. Modefotografie en fashion zijn niet aan mij besteed en laat ik liever voor wat het is. Geef mij maar “echte” mensen. Mensen bij wie je de schoonheid kunt fotograferen zonder dat ze eerst een transformatie moeten ondergaan en je ze nauwelijks nog herkent. Niks mooier dan “puur natuur” : een zwangere vrouw, een bejaard koppel of een pasgeboren baby.

Bevallingscoach

Sinds kort ben ik ook bevallingscoach (Ook wel doula genoemd). Hierbij volg ik aanstaande mama’s tijdens hun zwangerschap en begeleid hen zo goed mogelijk bij de voorbereiding van de bevalling. Ook tijdens de bevalling ben ik er om zowel de mama als de partner te steunen tijdens deze intense momenten. Ondertussen maak ik een geboortereportage van de grote dag.

Ook interesse in een geboortereportage of een doula-begeleiding ? Hiervoor heb ik een aparte website opgezet. Neem zeker een kijkje op www.caromama.be !

Tot slot

Wil je op de hoogte blijven van mijn werk en de laatste nieuwe promoties? Like mijn pagina op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!

Waarvoor staat “Caroma?”

Sinds mijn tienerjaren ben ik verliefd op de meest intrigerende en -in mijn ogen- de mooiste stad ter wereld: Rome. Ik heb Rome voor de eerste keer bezocht toen ik 18 was. Sindsdien ben ik er 7 keer teruggekeerd en telkens weer ontdek ik nog steeds nieuwe en interessante plekjes in deze historische stad.  Vele mensen denken Rome gezien te hebben omdat ze het  Colosseum bezochten. Ik kan het je verzekeren: er is meer dan dat! En ja, er zijn nog andere pareltjes in de wereld. Sommigen zijn misschien zelfs nog indrukwekkender dan een stad waar de helft van de gebouwen ruïnes zijn. Maar als men zegt dat een eerste liefde nooit vergaat, dan is dit meer dan waar voor mezelf en Rome. En hoewel ik de wereld wil zien van Australië tot Zuid-Amerika en Canada, een deel van mij zal altijd in Rome blijven. Om deze reden leek het me niet meer dan normaal een mix te maken tussen mijn naam en Rome.

To photoshop or not ?

Tijdens mijn opleiding heb ik kunnen kennismaken met de grafische wereld. Gelukkig had ik voor de opleiding al wat ervaring met photoshop, want hierop is men niet echt ingegaan tijdens mijn studies. Ik heb ondertussen al meer dan 10 jaar ervaring met fotobewerking. In mijn dagelijkse workflow gebruik ik Photoshop en Lightroom dan ook voortdurend om het beste uit de foto’s  te halen. Let wel: ik houd foto’s het liefst zo puur mogelijk. Voor mij geen filters zoals op Instagram.  Ik gebruik bij het fotograferen al een paar hulpstukken die de nabewerkingen minimaliseren. Vraagt u me nu om ergens een pukkel weg te halen, dan is dat geen enkel probleem, maar verwacht niet dat je plots grotere borsten of een plattere buik krijgt. Hoewel dit binnen mijn kunnen ligt, doe ik niet mee aan vervalsingen. Laat die love-hendels er maar aan!