Wat is dat nu juist?

Vergis je niet: een geboortereportage is geen newborn fotoshoot. Geboortefotografie vertelt het verhaal van de bevalling. Van het begin van de weeën tot het moment dat het kindje er is. (Meestal ook nog de eerste uren na de geboorte). Er komen tijdens de reportage dus geen dekentjes of leuke outfits voor pasgeborenen aan te pas.

Bij een geboortereportage volg ik aanstaande ouders discreet van nabij en leg het hele geboorteverhaal vast op foto. De moeilijke momenten van afwachten en afzien, maar ook de vreugde van nieuw leven komt hierbij aan bod. De eerste kreet, het wegen van de pasgeboren baby, het informeren van de naaste familie,… Zo’n intense momenten zijn té speciaal om zo maar voorbij te laten gaan.

Een geboortereportage wordt altijd eerst voorafgegaan door een gesprek met jullie beiden. Zo weten jullie wat je mag verwachten en weet ik wat jullie belangrijk vinden. Net zoals bij een huwelijksreportage worden duidelijke afspraken gemaakt. Zo kan ik de dag zelf volledig op de achtergrond blijven en toekijken vanaf de zijlijn.

Met alle respect leg ik alles wat gebeurt vast op camera zodat jullie blijvende mooie herinneringen hebben aan één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in jullie leven.

Waarom een geboortefotograaf inhuren?

  • Door iemand te hebben die op afstand alles volgt kunnen jullie je volledig focussen op de geboorte zelf. Het gaat allemaal zo snel dat je achteraf veel vergeten bent. Het is dan heel bijzonder wanneer kleine details terug naar boven komen die het geboorteverhaal compleet maken.
  • Een pasgeboren baby blijft maar even “pasgeboren”. Die eerste momenten kan je maar een keer beleven. Vanaf dan zal je kindje nooit meer zo klein zijn. Ze veranderen ongelofelijk snel.
  • Ik ben er ook waar jullie niet zijn. De wachtende familie in de gang, de eerste weging en meting.
  • Als opgeleide doula (bevallingscoach) kan ik jullie ook bijstaan met al jullie vragen. Ik ben er voor jullie ook op emotioneel vlak indien jullie hier nood aan hebben.
  • Ik schrijf ook steeds jullie geboorteverhaal neer vanuit mijn standpunt.

Tot binnenkort ?

Groetjes,

Caroline

Omdat geboorteftografie een vak apart is heb ik er een volledige website aan gewijd. Neem zeker een kijkje op www.caromama.be