February 3, 2016

Hoe kom ik zelfzeker over tijdens een boudoirshoot?

Een boudoirshoot kan op het eerste moment nogal overweldigend zijn. Misschien heb je zoveel zenuwen dat  je het liefst zou willen terugkrabbelen nog voor de shoot begonnen is!  Tenslotte stel je jezelf heel kwetsbaar op voor een persoon die je helemaal niet kent. Als het je een troost mag zijn: je bent niet de enige! 90% van mijn klanten is behoorlijk zenuwachtig voor aanvang van de shoot. Maar eens we beginnen fotograferen en ze enkele beelden zien, verdwijnen de zenuwen en groeit het vertrouwen. “Ben ik dat echt?” is een commentaar die ik héél vaak te horen krijg.

Bij een lingerieshoot is het van heel groot belang dat je je vanbinnen goed voelt want dat is hetgene dat je zal zien aan de buitenkant. Het zijn niet de perfecte maten die bepalen of een foto goed is, maar wat je uitstraalt op de foto.

 

Enkele tips:

  • Wees goed voorbereid: weet wat je wil. Zoek voorbeelden op van foto’s waar je jezelf in kan vinden.
  • Kies lingerie waar je je goed in voelt. Spreekt voor zich denk ik ? Test je setjes op voorhand al eens uit en verwijder storende labels.
  • Wees jezelf: probeer niet op iemand te lijken. Geforceerde foto’s zijn niet mooi en vragen veel tijd. Uiteindelijk willen jij en je partner toch foto’s waar je straalt en waar je jezelf in herkent?
  • Ontspan! Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het. Maar je zal jezelf nog zo dankbaar zijn als je het resultaat ziet.
  • Stel al je vragen aan het begin van de sessie. Zo weet je beter wat je kan verwachten en ben je geruster.
  • Laat me weten welke kantjes je niet zo graag op foto ziet. Dan houd ik daar rekening mee en kunnen we onze tijd in foto’s steken die net datgene accentueren waar jij trots op bent!
  • Omarm je eigen lichaam, voel je mooi ongeacht je maten, striemen, plooien. Weet dat onvolmaakt ook perfect kan zijn!

 

 

 

RECENT POSTS