January 3, 2016

Waarop moet ik letten bij het kopen van lingerie voor een fotoshoot?

Januari is soldenmaand! Lingerie is al duur genoeg en als je weet dat sommige merken tot wel 70% korting geven op BH’s en lingeriesetjes in eindereeksen, is het al eens de moeite waard om rond te kijken. Zeker wie een boudoirshoot in het vooruitzicht heeft, beschikt over HET ideale excuus om zich eens volledig te laten gaan.

Maar waarop moet je nu precies letten bij het aankopen van lingerie die gebruikt wordt tijdens een fotoshoot ? Hieronder enkele tips die helpen om hét ideale setje te vinden waarin je zult stralen.

  1. Ken je maten. Klinkt logisch, maar toch dragen 7/10 vrouwen de verkeerde BH-maat. Laat jezelf dus opmeten en adviseren in een lingeriewinkel alvorens setjes uit de rekken te halen. Dat bespaart je een hoop tijdverlies.
  2. Gebruik extenders. Zit de cup van een BH perfect maar is de omtrek toch wat klein? Gebuik extenders in plaats van een grotere BH-maat te nemen. Door een grotere maat te nemen vergroot ook de cup en op foto toont het echt niet mooi wanneer de cup niet nauw aansluit.
  3. Vergeet bunkers! Voor een boudoirshoot mag het al wat specialer zijn. Vergeet BH’s met “schelpen”! (Mijn man noemt ze graag bunkers omdat ze echt alles verbergen.) Deze mogen dan wel confortabel zitten onder een t-shirt of jurk, op foto zijn het precies 2 vormloze platen die je borsten eerder bedekken dan accentueren. Ga voor kant ! Met beugel, zonder beugel, maakt niet uit, maar zorg dat het er wat sensueel uitziet. Dit wil niet zeggen dat je meteen voor een doorzichtig model moet gaan.
  4. Een bijpassend slipje? Graag ! Investeer in een bijpassend slipje. Je zal het je niet beklagen.
  5. Hou de solden in de gaten. Lingerie is duur, maar tijdens de solden kan je heel wat koopjes doen. Ook bij outletwinkels en magazijnverkopen zul je heel wat gouden zaakjes kunnen doen. Bij online winkels vind je vaak een aparte outlet afdeling trouwens. (bij Pabo.be bijvoorbeeld)

 

Voortaan heb je dus geen excuus meer om geen boudoirshoot te doen !

RECENT POSTS